|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çeşitleri, oranı, tatlandırma, tatlı, tatlılar, şekerlerin |
![]() |
Tatlılar Tatlı Çeşitleri Şekerlerin Tatlandırma Oranı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlılar Tatlı Çeşitleri Şekerlerin Tatlandırma OranıTatlılar, Tatlı Çeşitleri, Şekerlerin Tatlandırma Oranı Tatlı, şekerden zengin besinlerden yaptığımız gıdalardır ![]() ![]() Şekerler sadece enerji verirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeker türlerinin hepsi aynı tat verici özellikte değildir ![]() ![]() Şeker pancarı şekeri (sakkaroz) - 1 ![]() Meyve şekeri (fruktoz) -1 ![]() Kanda bulunan şeker, bal şekeri (glikoz) - 0 ![]() Süt şekeri (laktoz) - 0 ![]() Tahıl şekeri, parçalanmış nişasta şekeri (maltoz) - 0 ![]() Sakkarin (suni tatlandırıcı) - 550 ![]() Şeker hastalarında tatlandırıcı olarak meyve şekeri veya suni tatlandırıcılar kullanılarak ve kalorisi sınırlı tutularak özel diabetik tatlılar, çikolatalar hazırlanmaktadır ![]() ![]() yapmak için de meyve şekeri kullanılabilir ![]() Başlıca şekerli yiyecekler şunlardır: Mutfak şekeri: Ülkemizde şeker pancarından elde edilir ![]() ![]() ![]() ![]() Bal Nedir: Fruktoz, glikoz ve su bileşiğidir ![]() ![]() ![]() ![]() Pekmez: Genellikle üzüm suyu kaynatılarak yoğunlaştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Besinlerimizde bal, pekmez, reçel gibi tatlılar az olarak yenilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|