![]() |
Makarnayı Ne Kadar Tanıyoruz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarnayı Ne Kadar TanıyoruzMakarnayı Ne Kadar Tanıyoruz? Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç ![]() ![]() ![]() Bayram AA muhabirine yaptığı açıklamada aperatif garnitür salata fast-food ve diğer birçok formda değerlendirilebilen makarnanın dengeli beslenmeyi hedefleyen tüketici grupları için vazgeçilmez gıda maddelerinden olduğunu belirtti ![]() ”Mineraller ve vitaminler bazında da zengin olan makarnanın sahip olduğu besinsel lifleri sayesinde bağırsak kanseri de engellenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bayram makarnanın içerdiği kompleks karbonhidratlardan dolayı pişirilmesi sırasında ağırlığının 2-3 katı kadar suyu bünyesinde tuttuğunu ve artan hacimden dolayı midede doygunluk hissi verdiğini ifade etti ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|