![]() |
Erken Teşhisin Astım İçin Bir Önemi Var Mı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erken Teşhisin Astım İçin Bir Önemi Var MıErken Teşhisin Astım İçin Bir Önemi Var mı? Astım her hastada aynı şiddette değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Astım Tedavi Edilebilir Bir Hastalık mıdır? Evet ![]() ![]() ![]() Tedavi İle Astımdan Kurtulabilir miyim? Tedavi ile astımlıları normal yaşamlarına döndürmek mümkündür ![]() ![]() ![]() ![]() Astım Tedavim Ne Kadar Sürecek? Bu soruya herkes için geçerli bir cevap vermek mümkün değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Astım Nasıl Tedavi Edilir? Astım hasta hekim ve hasta yakınlarının (anne baba eş ve öğretmen gibi) işbirliği ile tedavi edilebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hasta ve Yakınlarının Tedavideki İşbirliği Nasıl Sağlanır? Bu hekimin hastasını eğitmesiyle elde edilebilir ![]() ![]() ![]() ![]() Astımlı Hasta Hangi Konularda Eğitilmelidir? Astım nasıl bir hastalıktır? Tetik faktörler nelerdir ve bunlardan nasıl korunulabilir? Kriz anında ne yapması gerekir? Hangi ilaçları nasıl hangi aralıklarla ne kadar süreyle kullanması gerekecektir? Ne zaman kontrollere gelecektir? Ne zaman hekimini aramalıdır? Sprey ilaçları nasıl kullanacaktır? Pefmetreyi nasıl kullanacaktır? Çalışabilir mi? Spor yapabilir mi? Gebe kalabilir mi? Tüm bu konularda hem bilgilendirilmeli hem de uygulamalar ile beceri kazandırılmalıdır ![]() ![]() Tedavi ile Şikayetlerimin Geçmesi Yeterli midir? Her ne kadar hastalar sadece şikayetlerinden kurtulmayı amaçlarlarsa da tedaviden amaç bundan ibaret değildir ![]() ![]() ![]() Astımımı Hangi İlaçlarla Tedavi Edebilirim? Bu sorunuza ancak hekiminiz karar verebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|