Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arı, ilk, sokmasynda, yapılır, yardım

Arı Sokmasında İlk Yardım Nasıl Yapılır?

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arı Sokmasında İlk Yardım Nasıl Yapılır?

Arı Sokmasında ilk yardım Nasıl Yapılır?

Bal arı türleri arka kısımlarındaki zehirli iğnelerini deriye batırarak sokarlar Isıran tür arılar zehirlerini ağızlarıyla bırakırlar O bölgede ağrı, birkaç dakika sonra yanma, şişme ve deride kırmızı kabarcıklar olur Çok duyarlı kişilerde daha önemli durumlar hatta ölüm görülebilir

Arının soktuğu yada ısırdığı bölge hareket ettirilmez, üzerine buz torbası konulur, amonyaklı su sürülür Arının iğnesi soktuğu yerde kalmışsa ağrı giderildikten sonra, alevden geçirilmiş iğne ile çıkarılır Duyarlı olan kişilerde ; örneğin astımlı bir kişide, arı vb böcek soktuğu an çok çabuk şişme, yanma olur Bundan önemlisi solunum yolunda tıkanma olacağından hemen hastaneye iletilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com