![]() |
40'Tan Sonra Sağlıklı Besleniyoruz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 40'Tan Sonra Sağlıklı Besleniyoruz40'tan Sonra Sağlıklı BesleniyoruzÇocuk ve genç yaştaki ayaküstü beslenme ileri yaşlarda bırakılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Doç ![]() ![]() ![]() Doç ![]() ![]() ![]() Hiç kimsenin, evinde birkaç gün beklemiş yemeği yemek istemeyeceğine işaret eden Sert, "Oysa sağlığa olumsuz etkileri kanıtlanmış çeşitli katkı maddeleriyle raf ömrü uzatılmış, 6 ay rafta beklemiş gıdaları tüketiyoruz ![]() ![]() Murat Sert, katkı maddeli ve ayaküstü beslenme kültürünün televizyon reklamlarıyla da tetiklendiğini, kalorisi ancak yüzde 10-20 azaltılmış yiyeceklerin "light" veya "diyet" adı altında tüketiciye sunulduğunu ifade etti ![]() Sert, bilinçsiz beslenmenin eğitim seviyesi düşük ailelerin yanı sıra eğitimli aileler ve onların çocuklarında da yoğun olduğunu, bu yüzden ileri yaş hastalığı sanılan diyabetin bile çocuk yaşlarda görülebildiğini söyledi ![]() "Sağlıklı Beslenme Erken Yaşta Başlamalı" Doç ![]() ![]() ![]() Orta ve ileri yaş grubunun sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmaya başlamasının yanı sıra spora daha fazla önem verdiğinin gözlendiğine işaret eden Sert, "Oysa bütün bunlar erken yaşlarda başlamalı" dedi ![]() Ailelerin sağlıklı beslenme konusunda çocuklarına model olmaları gerektiğini ifade eden Sert, bunun için daha bol sebze ve meyve ile lifli yiyecek tüketilmesini önerdi ![]() Sağlıklı yeme kültürünün erken yaşlarda edinilmesi halinde bunun ömür boyu süreceğine işaret eden Doç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|