Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kanser, silikon, yapan

Kanser Yapan Silikon

Eski 10-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kanser Yapan Silikon

Kanser Yapan Silikon

Kanser Yapan Silikon Uyarısı

Kanser yapan silikon Türkiye'de kaç kişiye takıldı

Fransa'da meme protezi üreticisi Poly Implant Prothese (PIP) firmasının, protezlerin içine tıpta kullanılan silikon yerine sanayi tipi silikon koyarak bir üretim sahtekârlığına imza atması, sadece bu ülkede değil, bu silikonu kullanan kadınların yaşadığı farklı ülkelerde de paniğe yol açtı İmplant ürünler ithalatı yapan Honestus Medical şirketi yöneticisi Fahri Günebay, bir yıl önce kapatılan Fransız şirketten Türkiye'nin bin civarında implant ithalatı yaptığını söyledi Günebay, "Bunun 200-300 civarı da estetik operasyonlarda kullanıldı" diye konuştu Peki bu protezler iddia edildiği gibi kansere yol açıyor mu yoksa bu iddia abartılı mı?

Konunun uzmanları hem bu sorumuzu yanıtladı hem de söz konusu silikonların yol açabileceği diğer sağlık sorunları ile bundan sonra yapılması gerekenlere dikkat çekti

Prof Dr Ahmet Karacalar-Estetik Cerrahi Uzmanı

En büyük yanılgı herkesin yeni olanın iyi olduğunu düşünmesinden kaynaklanıyor Bu sorun da tam olarak ona işaret ediyor Bu silikonlar ilk kullanılmaya başlandığında düşük maliyetli ve yeni olması nedeniyle büyük talep görmüştü Oysa sağlıkla ilgili hiçbir konuda, "Yeni iyidir" diye düşünülmemesi ve güvenilir olup olmadığına belli bir sürecin sonrasında karar verilmesi gerekir Bu protezdeki en büyük tehlikenin, normal halde hiçbir şey yapmasa bile yırtıldığı zaman vücutla temasa geçip zarar verme olasılığı olduğunu düşünüyorum Bunun gerçekleşmesi halinde kişide alerji riski, kistik reaksiyonlar ve bağışıklıkla ilgili sorunlar meydana gelebilir Bu nedenle bu protezi kullananların hemen çıkarmaları gerektiğine inanıyorum Silikonun delinip delinmediği MR'la saptanabilir Medical bir silikon delinse bile vücuda zarar vermezken sözünü ettiğimiz silikonun oluşturacağı en kötü olasılık kanser riskidir Türkiye'de kadınların hangi marka protez kullandıklarını bildiklerini tahmin ediyorum Çünkü bir doktor silikon kullandığı her hastaya kullandığı ürünün detayıyla ilgili bilgi vermeli ve hastasını bilgilendirmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com