![]() |
İstim Kebabı Kebab Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstim Kebabı Kebab TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 4 600 gr Kuzu kuşbaşı 1 tatlı kaşığı Tuz 1/2 Çorba Kaşığı Karabiber 1/2 adet Limon 200 gr Arpacık soğanı 200 gr Patlıcan 50 gr Dolmalık biber 1/2 bardak Zeytinyağı 200 gr Domates 30 gr margarin 1 bardak Su 1 tatlı kaşığı Tuz 1/2 tatlı kaşığı Karabiber[*]1/2 demet MaydanozTarifin HazırlanışıÖn hazırlık olarak limonun kabuğunu ve iç tarafındaki beyaz etli kısmını alıp, atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tenceredeki etlerin üzerine sırasıyla limon dilimlerini, arpacık soğanı, domatesleri, patlıcan ve dolmalık biber parçalarını dizin ![]() Yağı küçük bir kapta orta ateşte eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını sıkıca örtün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İstim Kebabı Kebab Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstim Kebabı Kebab TarifiMANTAR SALAM SOSİSLİ BÖBREK ŞİŞLERİ Malzemeler 4 adet sosis 16 adet küçük boy mantar 4 dilim salam 4 adet koyun böbreği 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 4 adet büyük boy domates ÇABUK DOMATES SOSU 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük boy soğan 3 adet orta boy domates Çeyrek su bardağı barbekü sosu MANTARLI BÖBREK ŞİŞLERİ TARİFİ Sosisleri büyük bir tavaya koyun ve üzerini soğuk su ile örtün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çabuk domates sosunun yapılışı Sıvı yağı küçük bir tavada ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|