Çardak Kebabı Kebab Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çardak Kebabı Kebab TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 4 1/2 kg Kuşbaşı Kuzu Eti2 Baş Soğan 4 Diş Sarmısak 2 Domates 3 Sivribiber 2/3 Su Bardağı Süt 5 Çorba Kaşığı Un 1 Yumurta Tuz, Karabiber Kekik 1 Dilim Taze Kaşar[*]Ketçap ya da SalçaTarifin HazırlanışıÖncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin![]() Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın Un topakları kalmamasına dikkat edin Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır![]() Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin [*]Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin![]() |
|
Çardak Kebabı Kebab Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çardak Kebabı Kebab TarifiÇOBAN KAVURMA Malzemeler Yarım kilo kuzu kuşbaşı et 2 çorba kaşığı tereyağı ( yada 1 çay bardağı zeytinyağ ) 10 adet mantar 4 diş sarımsak ÇOBAN KAVURMA TARİFİ Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı ya da tercihinize göre 1 çay bardağı sıvıyağ koyun ve ısıtın (etinizin yağlılık oranına göre bu miktarı değiştirebilirsiniz) Yarım kilo kuzu kuşbaşını ısınan yağın üzerine atın 10 adet mantarı ikiye bölün Bu sırada tencereyi karıştırmayı ihmal etmeyin Mantarları tencereye ilave edin ve yaklaşık 2-3 dakika daha mantarlarla birlikte kavurun Yağda, etler kendi suyu ile kavrulurken 4 diş sarımsağı küçük küçük kesin Sarımsakları etlere ekleyin Etler suyunu salıp çekene kadar (yaklaşık 7-8 dakika) orta ateşte sarımsaklarla birlikte kavurun Bu arada etleri sürekli karıştırın Suyunu tamamen çeken ve kavrulan etlerin içine 10 adet arpacık soğan atın 3 adet sivri biberi kalın dilimler şeklinde kesin ve tencereye ilave edin, kavurma işleminize biberler ölene kadar devam edin Etlerin yumuşadığını gördüğünüzde, dilediğiniz kadar tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı pul biberi (dilerseniz) tencereye ekleyin 2 adet domatesi küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin Birkaç kez daha karıştırdıktan sonra domateslerin suyunu bıraktığını göreceksiniz Tencerenin kapağını kapatarak hepsini birlikte 4-5 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakın Yemeğiniz piştiğinde içine bir tutam taze kekik ve dilediğiniz miktarda tuzu ilave ederek servis yapabilirsiniz![]() Püf Noktası Kuzunun yarım yağlı ve sinirsiz olmasına özen gösterin Kavrulurken etlerin yumuşak olmasını sağlamak için etin kendi suyunda, suyunu tamamen çekene kadar kavurmaya dikkat edin Çoban kavurmanın aslı hiç sebze koymadan sadece et, mantar ve kekik ile yapılır Ama genel uygulamada soğan, sivri biber ve domates konmaktadır Dilerseniz servis tabağını maydanoz ve kekik yaprakları ile süsleyebilirsiniz Yanında garnitür ile servis yapabilir |
|
|
|