Manisa Kebabı (8 Kişilik) Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Manisa Kebabı (8 Kişilik) TarifiManisa Kebabı (8 Kişilik) MALZEMELER 3 çorba kaşığı margarin 750 gr kuşbaşı kuzu eti 1 adet soğan 1 adet havuç 2 adet patates 200 gr mantar tuz karabiber kekik krep hamuru için: 3 adet yumurta 2 su bardağı süt 2 su bardağı un sıvı yağ 8 dilim kaşar peyniri 2 adet domates 6 adet sivribiber HAZIRLANIŞI Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 3 çorba kaşığı margarinde kavuralımHavuçları halka halka dilimleyelim3 dakika daha kavuralımKuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ekleyip,pişirmeye devam edelimBiraz su ilave edip,ağır ateşte yumuşayana dek pişirelimTuz ve biberini ilave edelim Krep için yumurtalar, un,süt,tuz ve sıvı yağı mutfak robotunda karıştıralımTeflon tavayı yağlayalımKrep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökelim Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayalımİki yüzünü de pişirelimBütün krepleri pişirdikten sonra Kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirelimKenarlarını sarkıtalım Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp,krebin ortasına koyalımKrebi bohça biçiminde toplayalımKaseyi hafifçe yağlanmış küçük bir tepsiye ters çevirelimDiğer krepleri de aynı şekilde tepsiye koyalımÜzerlerine kaşar dilimlerini yerleştirelim Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökelimÖnceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5 dk ısıtalımFırından çıkarıp,krebin üzerine 1 dilim domates ve biber koyup,kürdanla tuttturalım |
|