Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ait, bilgiler, kebabı, kişilik, kuzu, patlıcanlı, tarife

Patlıcanlı Kuzu Kebabı (10 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Kuzu Kebabı (10 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler




Patlıcanlı Kuzu Kebabı (10 Kişilik) Tarife ait bilgiler

MALZEMELER
1 kg bostan patlıcanı
Sıvı yağ (kızartmak için)
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, Karabiber
1/2 demet kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın
Etleri yıkayıp tencereye koyun Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurun Zeytinyağını ekleyip, etleri hafifçe kızartın
Patlıcanları yayvan bir tencereye dizin Üzerine kızarttığınız eti koyun
Tereyağını bir tencerede eritin Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar pişirin Domatesi etin üzerine dökün 1/2 su bardağı ılık su ilave edin
Orta hararetli ateşte 15 dakika kaynatın Patlıcanlı kebap suyunu çekince servis tabağına alın Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.