10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç Kebabı Tarife Ait Bilgiler
Piliç Kebabı Tarife ait bilgiler
MALZEMELER
800 gr Piliç (göğüs kısmı)
40 gr margarin
100 gr Soğan
1 iri diş Sarmısak
200 gr Domates
50 gr Dolmalık biber
100 gr Mantar
4 corba kaşığı Krema
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
2 bardak Su
1/2 adet Limon
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın
Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın Biberi şerit biçiminde kesin
Mantarların büyük olanlarını dörde, orta boy olanlarını ikiye kesin Saplarının uçlarını kesip, atın Küçük mantarları, saplarının uç kısımlarını kesip attıktan sonra, bütün olarak bırakın Mantarları içine biraz tuz atılmış ve 1/2 limon konmuş bol suda yumuşamaya başlayıncaya kadar -yaklaşık 1/2 saat- haşlayın Süzdürüp, bir kenara alın
Yağı genişçe bir tencerede orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca piliç parçalarını ilave edin Ateşi açın Piliç parçalarını bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin
Soğan, sarmısak, dolmalık biber ve mantarı ilave edin Sık sık karıştırarak, 3-4 dakika daha pişirin Tuzunu ve biberini serpin Domatesi serpiştirin Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin Kremasını ilave edin Ardından suyunu verin
Ateşi kısın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Piliçleri, ağır ateşte 15-20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme süresini 10 dakika daha uzatın
|
|
|