![]() |
Lezzetli Mantarlı Tavuk Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lezzetli Mantarlı Tavuk Kebabı TarifiLezzetli Mantarlı Tavuk Kebabı Tarifi Malzemeler Yarım kilo tavuk parça 200 gr mantar 2 Adet domates 1 Adet soğan Yarım Çay bardağı sıvıyağ 1 Çorba kaşığı tereyağı 3 Diş sarımsak 2 Adet defne yaprağı Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı Tavaya sıvıyağı ve tereyağını alıp, kızdırın ![]() Tavuk parçalarını tavaya aktarıp yarı yarıya pişene dek arada bir karıştırarak soteleyin ![]() Delikli kepçe ile tavuk parçalarını tavadan alın ![]() Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp aynı yağın içinde pembeleştirin ![]() Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı iriliğinde doğrayın ![]() Tuz, karabiber, kekik ve defne yapraklarını ekleyin ![]() Tavuk parçalarını ekleyip, malzemelerin üzerini hafifçe aşacak kadar su ekleyin ![]() Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin ![]() Mantarları boyuna dilimler halinde kesin ![]() Limonlu suda mantarları haşlayın ![]() Mantarları delikli kepçe ile tencereden çıkartın ![]() Tavuklu karışıma ilave ederek 5 dakika daha pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|