Lezzetli Mantarlı Tavuk Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lezzetli Mantarlı Tavuk Kebabı TarifiLezzetli Mantarlı Tavuk Kebabı Tarifi Malzemeler Yarım kilo tavuk parça 200 gr mantar 2 Adet domates 1 Adet soğan Yarım Çay bardağı sıvıyağ 1 Çorba kaşığı tereyağı 3 Diş sarımsak 2 Adet defne yaprağı Tuz, karabiber, kekik Hazırlanışı Tavaya sıvıyağı ve tereyağını alıp, kızdırın Tavuk parçalarını tavaya aktarıp yarı yarıya pişene dek arada bir karıştırarak soteleyin Delikli kepçe ile tavuk parçalarını tavadan alın Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp aynı yağın içinde pembeleştirin Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı iriliğinde doğrayın Tuz, karabiber, kekik ve defne yapraklarını ekleyin Tavuk parçalarını ekleyip, malzemelerin üzerini hafifçe aşacak kadar su ekleyin Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin Mantarları boyuna dilimler halinde kesin Limonlu suda mantarları haşlayın Mantarları delikli kepçe ile tencereden çıkartın Tavuklu karışıma ilave ederek 5 dakika daha pişirin Sıcak olarak servis yapın ![]() |
|
|
|