Kolay Çoban Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Çoban Kebabı TarifiKolay Çoban Kebabı Tarifi Malzemeler 900 gr koyun eti 3 Çorbaa kaşığı margarin 250 Gr küçüklerinden soğan 2 Adet orta boy domates 4 Adet patates(büyüklerinden) 10 Diş sarmısak 1 Demet dereotu 2 Su bardağı su Yeteri kadar tuz Hazırlanışı Kemikli(kemiksizde olabilir) et kayısı büyüklüğünde parçalara doğranır Patatesler kabukları soyulduktan sonra dörder parçaya bölünür Soğanların kabukları soyulur ve bütün olarak bırakılır Domatesler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranır Bir güvece (tencere) et parçaları,ayıklanmış soğan,margarin,domates,sarmısak ve yeteri kadar tuz konulup orta ateşte pişmeye bırakılır Domates ve et suyunu salıp çekince doğranmış patates ve ılık su eklenir Güvecin ağzı kapalı olarak yemek kısık ateşte 30-40 dakika pişirilir Etler yumuşayıp pişince ayıklanarak yıkanmış ve kıyılmış dereotu serpilir ve güveç sofraya götürülerek servis yapılır Arzuya göre,yemeğe daha fazla sarmısak konulabilir ![]() |
|
|
|