Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebab, kebabı, kişilik, nohutlu, püre, tarifi

Nohutlu Püre Kebabı (4 Kişilik) Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Püre Kebabı (4 Kişilik) Kebab Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
4
400 gr kuşbaşı et
125 gr margarin
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı su
1 domates
3 sivribiber
tuz
püre malzemesi:
2 su bardağı nohut
2 kahve fincanı margarin
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
1 et suyu tableti[*]tuz,karabiberTarifin HazırlanışıNohutları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haşlayınSuyunu süzüp iyice ezin Tencerede margarini eritip unu ilave edinPembeleşinceye kadar kavurup süt,ezilmiş nohut,tuz ve karabiberi ekleyinKatılaşmaya başlayınca et suyu tabletini ekleyinKarıştırarak püre haline getirin
Başka bir tencerede margarini eritip ince kıyılmış soğanı kavurun ve eti ilave edinEtler kavrulunca,salça ve yarım su bardağı su ilave edip 3 dk kadar daha pişirinSu azaldığında tuz ekiip ateşten alın[*]Hazırladığınız nohutlu püreyi servis tabağına yayın ve üzerine eti yerleştirinHafif kızartılmış domates ve biberle süsleyip servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Nohutlu Püre Kebabı (4 Kişilik) Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Püre Kebabı (4 Kişilik) Kebab Tarifi




EREYAĞLI KUZU PİRZOLA Malzemeler

8 parça kuzu pirzola

1 çorba kaşığı bitkisel yağ

1 diş sarımsak

TEREYAĞI SOSU İÇİN

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane

1 tatlı kaşığı bal

Taze karabiber

KUZU PİRZOLA TARİFİ

Tereyağı sosu için; yumuşattığınız tereyağı, nane, bal ve karabiberi derin bir kap içinde kanştırın Folyoya sarıp, silindirik bir form vererek katılaşana dek buzdolabında bekletin Barbeküyü orta sıcaklığa getirin Bitkisel yağ ve ezilmiş sarımsağı bir kapta karıştırın Pirzolaların kemik kısımları pişerken yanmasın diye alüminyum folyo ile sarın Üzerine fırça ile sürdüğünüz yağlı, sarımsaklı karışımın ardından her iki tarafı da pişecek şekilde 3'er dakika pişirin Sıcak olarak servis edin Hazırladığınız tereyağı sosunu küçük parçalar haline keserek pirzolaların üzerine yerleştirip servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.