Yörük Kebabı Kebab Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yörük Kebabı Kebab TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 4 Kişilik 250 gram kuşbaşı kuzu eti 1 adet domates, 1 adet soğan 2 adet biber, 15 adet mantar 1 su bardağı bezelye 1 adet kabak, tuz 1 çay bardağı ayçiçek yağ 1 buçuk su bardağı erişte[*]1 buçuk su bardağı kasar peyniriTarifin HazırlanışıDomates ve soğanı yemeklik doğrayın Kuşbaşı etle birlikte, kısık ateşte 20 dakika pişirin 2 adet biberi ve 1 adet kabağı küp biçiminde doğrayın 15 adet mantarı ortadan ikiye kesin Bezelyeleri de ekleyip tencereye alın Tuzunu ilave edin Başka bir tencerenin içine, 1 çay bardağı sıvı yağı dökün Üzerine su ilave edin Kaynayınca tuz serpin, 1 buçuk su bardağı erişteyi haşlayın Tencereden alıp, süzün Erişteleri fırın tepsisine yayın [*]Üzerine sebzelerle sote ettiğiniz etleri yayın En üste 1 buçuk su bardağı kasar peyniri rendesini serpin Sıcak servis yapın |
Yörük Kebabı Kebab Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yörük Kebabı Kebab TarifiTARHUN OTU SOSLU BONFİLE Malzemeler 4 adet dövülmüş bonfile 20 adet mantar Yarım çay kaşığı zeytinyağı 8 adet kiraz veya küçük domates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı et suyu 1 çay kaşığı tarhana otu 1 çay kaşığı mısır nişastası 8-12 adet arpacık soğanı Yarım çay bardağı üzüm sirkesi SOSLU BONFİLE TARİFİ Kızdırılmış bir tavada önce soğanlan sıvı yağda öldürün, mantarlan ilave ederek renk alana kadar tahta bir kaşıkla kanşorarak sote edin Son 1-2 dakika kiraz domatesleri, kabuklarını soymadan tavaya atın Sote ettiğiniz sebzeleri sıcak bir kapta bekletin Yağını süzmeden aynı tavayı kullanarak et suyunu, sirkeyi ve tarhun otunu su 1/3 oranına düşünceye kadar kaynatın Üste biriken yağı kaşıkla yüzeyden alarak atın Bonfileleri sıvı yağ ile yağlayarak ateşin üzerine koyun, sadece bir defa çevirerek pişirin Tuzlayıp, biberleyip, erimiş tereyağı ile fırçalayın Bir çay kaşığı mısır nişastasını sosa yedirerek kalınlaştırın Bonfileleri, sote sebzeleri ve sosu aynı tabakta buluşturun, taze tarhun yapraklarıyla veya sap maydanoz ile dekore ederek servis edin Şifalı Bitkiler bölümümüzde de bulabileceğiniz Tarhun Otu ülkemizde Erzurum, Gaziantep ve Şanlıurfa da yetişir, aktar ve baharatçılarda kurutulmuş olarak satılır Özellikle salatalarda, omlet, piliç, soğuk etler ve hardallarda kullandır Güzel bir kokusu vardır ve lezzet veren şifalı bir bitkidir Hazımsızlığı giderir Mide hastalıklarında faydalıdır Mide ve bağırsak gazlarını giderir Bağırsak solucanlarını düşürür Kadınlarda adet döneminin ağrısız olmasını sağlar |
|