Tas Kebabı Tarife Ait Bilgiler |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tas Kebabı Tarife Ait BilgilerTas Kebabı Tarife ait bilgiler MALZEMELER 600 gr Kuzu kuşbaşı 30 gr margarin 100 gr Soğan 1 Çorba kaşığı Domates salçası 1 tatlı kaşığı Tuz Baharat torbası 15 bardak Su HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin Ateşi açın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edinSoğanı tenceredeki etlere ilave edin Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin Salçayı katın Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurunTuzunu serpin Baharat torbasını ilave edinAteşi kısın Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökünTencerenin kapağını sıkıca örtün Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme süresini uzatın Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır |
|