![]() |
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Patlıcan Dolması TarifiZeytinyağlı Patlıcan Dolması Bir önceki yazımdan sonra Ayşe İkbal ile bundan sonraki düzenimiz için önemli adımlar atıp her ikimizin de buna uyumu için çalışarak geçirdik ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Malzemeler: 4 adet patlıcan 5-6 adet sivribiber 4-5 domates, kuşbaşı doğranmış 2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış 5-6 diş sarımsak, doğranmış kızartmak için sıvıyağ ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Hazırlanması: Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün ![]() ![]() ![]() Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları(içleri ziyan olmasın diye) kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun ![]() ![]() 200Clik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|