![]() |
Yumurta Ve Tavuk Nasıl Pişirilmeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurta Ve Tavuk Nasıl PişirilmeliYumurta ve tavuk nasıl pişirilmeli? İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof ![]() ![]() Katı yumurta: 100 derece 5 dakika kaynatmak gerekir ![]() Omlet: Tavanın ısısı yükseldikten sonra yumurta kırılmalı ![]() ![]() ![]() Suda tavuk pişirme: En güvenli yöntem ![]() ![]() ![]() Mangalda tavuk: Mangalın iyice ısınmış olması, yakacağın köz haline gelmesi beklenmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Yağsız tavada tavuk: Merkez sıcaklık 70 derecenin üzerine çıkmalı, yaklaşık 5 dakikadan fazla ve her iki tarafı da pişirilmeli ![]() Tavuk köfte: Marketten alınan tavuk köfteler endüstriyel ortamda üretildiği için avantajlı ![]() ![]() ![]() Tavuk döner: Marketten alınan markalı endüstriyel ürünlerde sorun yok ![]() ![]() ![]() Mayonez: Çiğ yumurta ile yapılan mayonezlerde markalı, endüstriyel ortamlarda yapılanlarda asitik oranı düşük ve katkı maddeleri olduğu için sorun olmaz ![]() ![]() Tiramisuya dikkat! Tiramisu, krem şantili pastalar: Çiğ yumurtayla yapılan tatlılardan bir süre uzak durmakta fayda var ![]() ![]() ![]() Eldiven kullanın Pişirme sırasında dikkat edilmesi gereken önemler de şunlar: Yemek hazırlarken elle çok müdahale edilmemeli, müdahaleden sonra iyice yıkanmalı ![]() Eldiven kullanmak gerekir ![]() Çiğ ürünle pişmemiş ürün temas ettirilmemeli ![]() ![]() Kaynak: Milliyet |
![]() |
![]() |
|