![]() |
Kastamonu Yaş Tarhanası Nasıl Yapılır - Yaş Tarhana - Tarhana Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kastamonu Yaş Tarhanası Nasıl Yapılır - Yaş Tarhana - Tarhana TarifleriKastamonu Yaş Tarhanası nasıl yapılır - Yaş Tarhana - Tarhana Tarifleri Kastamonu Yemekleri Tarhana çorbasının yapılışı yörelere göre değişklik göstersede en beğenilen şekli Kastamonu usulü tarhanadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kastamonu Usulü Yaş Tarhana Yapımı Malzemeler 1 Kg Süzme köy yoğudu (Kaymağı bol olmalı) 1 Bağ Darak otu Birkaç tane kurutulmuş acı arnavut biberi (İsteğe Bağlı) ÖNERİLİR 1 Bağ maydanoz 1 Bağ dereotu 1 Bağ yeşil nane 1 Kg Kuru soğan 1 Kg Domates ( Organik tercih edilir ) 1/2 Kg Sivri biber 1/2 Kg Kırmızı biber Tuz ( Bozulmaması için biraz tuzlu olabilir) Yapılışı Bütün malzemeler rondodan geçirilip yoğurda ilave edilir ![]() 20 Gün kadar buzdolabinda saklayıp 2-3 de bir çalkalayın ![]() 20 Gün sonunda karışımı temiz bir tülben ile süzüp un ilavesi yapın ![]() Ekmek hamuru şekline gelene kadar çok iyi bir şekilde yoğurun ![]() Hamurun mayalaşma ile taşacağı için geniş bir kaba koyup serin bir yerde 1-1 ![]() ![]() Kastamonu usulü tarhananın pişirilmesi 2 Yemek kaşığı tarhana 1-2 Yemek kaşığı kıyma (Kavrulmuş buzdolabında saklayabilirsiniz) 1-2 Yemek kaşığı yağ (Tercihen Tereyağ) 3-4 Bardak su Biraz salça (Biber salçası ile normal salçayı karıştırabilirsiniz) Biraz tuz Tarhanayı bir kap içinde az su ile ezeriz Tencerede yağı eritip salça ile kıymayı kavururuz Tencereye 3-4 su bardağı koyup kaynatırız ve tarhanayı ekleyip karıştırırız ![]() 5-10 dakika kaynatıp hazır hale getiririz ![]() KAstamonu yaş tarhanasına karabiber çok yakışır unutmayın ![]() Şahin Uyanık |
![]() |
![]() |
|