![]() |
İşte Çikolata Yemek İçin Bir Neden Daha |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşte Çikolata Yemek İçin Bir Neden Dahaİşte çikolata yemek için bir neden daha! Yapılan bir araştırmaya göre, çikolata’nın kan basıncını düşürerek yüksek tansiyona iyi geldiği belirtildi… Avustralya Adelaide Üniversitesi’nden Dr Karin Ried’in yaptığı araştırma, bitter çikolatanın kan basıncını düşürdüğünü ispatladı ![]() ![]() Çikolatanın içinde bulunan bitkisel kökenli Flavonid, antioksidan özelliğiyle damarları genişletip kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor ![]() ![]() İngiliz tıp dergisi BMC Medicine’de yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, tansiyon hastası olmayan deneklerde ise kan basıncı değişikliği yaratmadığı gözlendi ![]() Ancak çikolata ile yüksek tansiyon tedavisinin hastalarda uzun vadede nasıl etki yapacağı henüz bilinmiyor ![]() ![]() Bu yüzden tansiyon hastalarının kilolarına dikkat etmeleri gerekirken, son araştırma sonucuna göre diyet programına dâhil olmayan çikolatanın yüksek tansiyona iyi gelmesi, büyük bir ikilem yarattı ![]() |
![]() |
![]() |
|