Besinlerin Saklama Süresi Hakkında Bilgi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Besinlerin Saklama Süresi Hakkında BilgiBesinlerin Saklama Süresi hakkında bilgi Besinlerin saklama süreleri Besinlerin saklama süreleri ne kadar besinler ne kadar süreyle saklanır Meyveler: 1 Portakal, limon, elma, armut 1-2 hafta 2 Üzüm, şeftali, kayısı 4-5 gün 3 Kiraz 1-2 gün Sebzeler: 1 Ispanak, marul, domates 2-3 gün 2 Lahana, havuç, kereviz 6-7 gün 3 Taze fasulye, bakla ve bezelye 3-4 gün Etler: 1 Kıyma ve küçük parça et 1 gün (Eğer et taze ise) 2 Büyük parça et, salam, yürek 2-4 gün (Eğer et taze ise) 3 Kasaptan alınan et bir günden fazla bekletilmez Süt ve ürünleri: 1 Süt, taze lor veya çökelek 1-2 gün 2 Peynir, yoğurt, kaymak 5-7 gün Diğerleri: Yumurta 1-2 hafta Pişmiş et yemekleri 1-2 gün Kremalı pastalar 1-2 gün Zeytinyağlı yemekler 2-3 gün Taze sebzeler bekletilmez |
|