![]() |
Taze Domates Sosu Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Domates Sosu YapılışıTaze domates sosu nasıl yapılır Taze domates sosu tarifi Taze domates sosu malzemeleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 4 çorba kaşığı(80 gr) bitkisel margarin 5 orta boy (750 gr) domates 2 baş orta boy(150 gr) soğan 4 bardak su(veya et suyu) 1 çorba kaşığı un yarım çorba kaşığı toz şeker 1 kahve kaşığı kırmızıbiber Yeteri kadar tuz Yapılışı İnce ince doğranmış soğan,yağ ve yeteri kadar tuz tencereye konur ve orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur ![]() Soğanlar pembeleşince, un ilave edilir ve 3 dk ![]() ![]() Tencereye kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir ![]() Domatesler iyice ezilinceye kadar sık sık karıştırılarak pişirilir ![]() Domatesler ezildikten sonra su,tozşeker ve kırmızıbiber ilave edilir,karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kapaksız olarak kaynatılır ![]() Sos koyulaşınca süzgece konur ve kaşıkla bastırılarak süzülür ![]() Elde edilen boza kıvamındaki sos servise hazırdır ![]() |
![]() |
![]() |
|