![]() |
Hızlı Ve Sıcak Yemek Yiyenler Dikkat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hızlı Ve Sıcak Yemek Yiyenler DikkatHızlı ve sıcak yemek yiyenler dikkat Tıbbi Onkoloji Derneği ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Medikal Onkoloji Ünitesi tarafından düzenlenen 1 ![]() ![]() Konferansta düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof ![]() ![]() ![]() Kolon kanserlerinin kadınlarda meme kanserinden sonra ikinci, erkeklerde ise akciğer ve prostat kanserinden sonra üçüncü sırada yer aldığına değinen Yalçın, Türkiye'de her yıl 12 bin yeni kolon kanseri vakasının beklendiğini kaydetti ![]() Kolon kanserinin genelde 50 yaş üstü insanlarda görüldüğünü anlatan Yalçın, kolon kanserlerinin yağlı ve kırmızı eti fazla tüketme, şişmanlık ve sebze ve meyveyi az tüketme ile az lifli gıda tüketmekten kaynaklandığını söyledi ![]() Kolon kanserinde tedavi başarısının en önemli faktörün kanserin evresi olduğunun altını çizen Yalçın, “Kolon kanserlerinde erken tanı da tedavi başarı oranı oldukça yüksektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolon kanseri hastalarının, hastalığın ileri evrelerinde kemoterapi tedavisi gördüklerini kaydeden Yalçın, “Tümörlere yönelik yani hedefe yönelik ajanların ortaya çıkışı ile kemoterapinin etkinliğinde anlamlı artış sağlandı ![]() ![]() ![]() ![]() TÜRKİYE'DE KANSER KORKUSU VE FOBİSİ VAR Türkiye'de yaşam süresinin artmasıyla birlikte kolon kanseri sayısının da artacağını anlatan Yalçın, “Kolon kanseri konusunda mutlaka bireyler dikkatli olmalı, tarama programlarından yararlanmaları ve egzersiz yapmalarını öneriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolon kanserinde hedefe yönelik ajanlar geliştirdiklerine değinen Yalçın, bu yeni ajan ilaçların, kanser tedavisinde kullanılan ilaçların etkinliğini arttırdığını kaydetti ![]() ![]() HIZLI YEMEK MİDE KANSERİ RİSKİNİ 5 KAT ARTIRIYOR Türkiye'de mide kanserli hastaların yüzde 55 ![]() ![]() Yalçın, “Hızlı yemek mide kanseri riskini 5 kat arttırıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her gün içilen tuzlu ayranın mide kanseri riskini 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalçın, sık et tüketimi, şekerli gıdalar ve gazlı içeceklerin de mide kanseri riskini arttırdığını dile getirdi ![]() Mide kanserinden korunmak için yeşil yapraklı sebzelerin, soğanın ve sarımsağın günde en az bir defa tüketilmesinin gerektiğini kaydeden Prof ![]() ![]() ![]() aa |
![]() |
![]() |
|