|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ilgili, nelerdir, noktaları, püf, sebze, yemekleriyle |
![]() |
Sebze Ve Sebze Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Ve Sebze Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları NelerdirSebze ve Sebze Yemekleriyle İlgili Püf Noktaları nelerdir Sebze yemekleri yaparken yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak püf noklar ![]() ![]() ![]() Mantarları pişirirken kararmaması için, suyuna tuz ve limon suyu ilave edin ![]() Ispanak alırken, kökleri kısa olanı tercih edin ![]() Maydanozları daha uzun saklayabilmek için, yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra, bir kavonoza doldurarak ağzını sıkıca kapatın ![]() Domatesin kabuğunun çabuk soyulması için, 1 dakika sıcak suda bıraktıktan sonra soğuk suya koyun ![]() Domates salçasının bozulmaması için, salçanın üzerine sıvıyağ dökün ya da buzlukta saklayın ![]() Patatesi haşlarken dağılmaması için, suyuna 1 kaşık sirke ilave edin ![]() Patateslerin çıtır çıtır kızarması için, kızgın yağda kızartın ya da yağa 2 - 3 damla limon sıkın ![]() Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, akan musluğun altında soyun veya soğanları soymadan 1 çay bardağı sirkeyi üzerine serpin, biraz sallayın ![]() Doğranmış soğanları buzdolabında birkaç gün saklayabilmek için, bir kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ![]() Marul yaprakları pörsümüşse, atmayın ![]() ![]() ![]() Soğanların acılığını almak için, doğradıktan sonra üzerine tuz serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domateslerin pişerken lezzetli olması için, içine 1 - 2 adet küp şeker atabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|