Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, bilgiler, için, kokusu, kızartma, pratik, yaparken

Kızartma Yaparken Balık Kokusu İçin Pratik Bilgiler

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızartma Yaparken Balık Kokusu İçin Pratik Bilgiler




Kızartma Yaparken Balık Kokusuna Öneriler

Kızartma yaparken ağzı açık bir kabın içerisinde kokulu yumuşatıcı deterjanı kaynatın Balık kokusu azalacaktır

Balık kızartılırken ağzı açık bir kabın içine su, limon suyu veya sirke, defne yaprağı, tarçın çubuğu ve karanfil konulup kaynatın

Kızartma tavasına yağ koyduktan sonra yağın içine bir tane limon sıkın

Kızartma tavasını kaynar suyla yıkamayın Kaynar su tüm inatçı kokuların işbirlikçisidir Soğuk sudan geçirdikten sonra dilediğiniz gibi yıkama yapabilirsiniz

Ellerinize sinen balık kokusundan kurtulmak için elinizi demli çayla yıkayın ya da bir limonu ikiye kesip ellerinizi onunla ovun

Sırrı gözlerinde

Balığın tazesini anlamak için solungaçlarına ve gözlerine bakmak lazım derler Gözlerinin parlak, solungaçlarının kırmızı olması gerekir Ancak solungaçların kırmızılığı balıktan balığa değişiyor Bazı balıklarınki çok kırmızıyken bazılarınınki pembemsi oluyor Bazı balık ustaları ise tazesini kokusundan tanıyor

alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.