![]() |
Kuran-İ Kerim'de Geçen Rüya İle İlgili Ayetler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran-İ Kerim'de Geçen Rüya İle İlgili AyetlerKuran-ı Kerim'de Geçen Rüya ile İlgili Ayetler Enfal Suresi 43 ![]() Hani Allah, sana rüyandan onları az gösteriyordu; eğer sana onları açık gösterseydi, korkacak ve kumanda da tartışacaktınız ![]() ![]() Yusuf Suresi 4 ![]() Bir vakit Yusuf babasına: "Babacığım, ben rüyada onbir yıldızla güneşi ve ayı gördüm ![]() ![]() ![]() Yusuf Suresi 5 ![]() "Yavrum, rüyanı kardeşlerine anlatma, sonra sana bir tuzak kurarlar; çünkü şeytan, insana belli bir düşmandır ![]() Yusuf Suresi 36 ![]() Onunla birlikte zindana iki delikanlı daha girdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yusuf Suresi 41 ![]() Ey zindan arkadaşlarım, gelelim rüyanıza: "Biriniz, efendisine yine şarap sunacak, diğeri asılacak ve kuşlar basından yiyecek; işte fetvasını istediğiniz mesele halledildi!" dedi ![]() Yusuf Suresi 43 ![]() Bir gün hükümdar: rüyamda yedi arık ineğin yemekte olduğu yedi semiz inek ve yedi yeşil başakla diğer yedi kuru başak görüyorum ![]() ![]() Yusuf Suresi 44 ![]() Dediler ki: "rüya dediğin, demet demet hayallerdir, biz ise hayallerin tabirini bilmiyoruz ![]() Yusuf Suresi 46 ![]() Gelip: "Yusuf, ey dosdoğru kişi, "yedi semiz inek ![]() ![]() Yusuf Suresi 100 ![]() Ana ve babasını taht üzerine çıkardı, hepsi Yusuf için secdeye kapandılar ![]() ![]() ![]() Yusuf Suresi 101 ![]() Ey Rabbim, Sen bana mülkten bir nasip verdin ve bana rüyaların tabirinden bir ilim öğrettin ![]() ![]() Enbiya Suresi 5 ![]() (Onlar): "Bunlar bir takım karışık rüyalar; yok onu kendisi uydurdu; yok o bir şairdir; öyle değilse, önceki peygamberlerin gönderdikleri gibi, bize bir mucize getirsin!" derler ![]() Saffat Suresi 102 ![]() (Oğlu) yanında koşma çağına gelince : "Yavrum, ben seni rüyamda boğazladığımı görüyorum ![]() ![]() ![]() Saffat Suresi 105 ![]() "rüyaya gerçekten sadakat gösterdin, işte Biz güzel davrananları böyle mükafatlandırırız ![]() Fetih Suresi 27 ![]() Andolsun ki, Allah gerçekten peygamberine o rüyayı hakkıyla doğru gösterdi, Şanıma yemin ederim ki, İnşaallah Mescid-i Haram'a güvenlik içinde başlarınızı kazıtarak, kırkarak korkusuzca gireceksiniz! Ancak O, sizin bilmediğiniz şeyleri bildi de ondan önce yakın bir fetih verdi ![]() |
![]() |
![]() |
|