![]() |
Hz Muhammed İn Gördüğü Rüyalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz Muhammed İn Gördüğü RüyalarHz ![]() Semüre İbnu Cündeb (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) sık sık: "Sizden bir rüya gören yok mu?" diye sorardı ![]() ![]() " Sizden bir rüya gören yok mu ?" Kendisine: "- Bizden kimse bir Şey görmedi!" dediler ![]() " Ama ben gördüm" dedi ve anlattı: "Bu gece bana iki kişi geldi ![]() Beni alıp haydi yürü! dediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sübhânallah ! nedir bu ? dedim ![]() - Yürü! Yürü! dediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sübhanallah, nedir bu? dedim ![]() - Yürü ! Yürü ! dediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bunlar kimdir? diye sordum ![]() - Yürü ! Yürü ! dediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu nedir? diye sordum ![]() - Yürü ! Yürü ! dediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu nedir? diye sordum ![]() - Yürü ! Yürü ! dediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bunlar kimdir? dedim ![]() - Yürü ! Yürü ! dediler ![]() ![]() ![]() ![]() - Ağaca çık ! dediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Gidin şu nehire banın! dediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hz Muhammed İn Gördüğü Rüyalar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz Muhammed İn Gördüğü RüyalarBeni dolaştıran arkadaşlarım açıkladılar: - Bu gördüğün, Adn cennetidir ![]() ![]() ![]() ![]() - Beni gezdirin, içine bir gireyim! dedim ![]() - Şimdilik hayır! Amma mutlaka gireceksin, dediler ![]() - Geceden beri acaip şeyler gördüm, neydi bunlar? diye sordum ![]() - Sana anlatacağız, dediler ve anlattılar: - Taşla başı yarılan, o ilk gördüğün adam, Kur'ân'ı atıp reddeden, farz namazlarda uyuyup kılmayan kimsedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cemaatten biri hemen atılarak: "- Ey Allah'ın Resülü! Müşrik çocukları da mı`?" diye sordu ![]() Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm): " Evet, dedi, müşrik çocukları da ![]() " Yarısı güzel yarısı çirkin yaratılışlı olan adamlara gelince, bunlar iyi amellerle kötü amelleri birbirine karıştırıp her ikisini de yapan kimselerdir ![]() ![]() Ebu Musa (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Rüyamda kendimi Mekke'den, hurma ağaçları bulunan bir beldeye hicret ediyorum gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Ben bu gece, rü'yamda, kendimi Ukbe İbnu Râfi'in evinde imişim gördüm ![]() ![]() ![]() İbnu Ömer (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle demişti: "Ben (rüyamda), saçları karma karışık siyah bir kadının Medine'den çıkıp Mehyea'ya indiğini gördüm ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|