![]() |
H.Z Muhammed’İn (S.A.V) Rüyada Anlamı Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() H.Z Muhammed’İn (S.A.V) Rüyada Anlamı Nedir?H ![]() ![]() ![]() Semure ibn Cundeb’in Rivayet ettiği bir hadise göre ALLAH’ın elçisi, sabah namazından sonra ashabına ‘’Rüya göreniniz varmı diye sorar ve Rüyayı tabir ederdi ![]() Bir sabah bize şöyle dedi ![]() ‘’Bu gece iki adam gördüm ,bana geldiler, elimden tutup beni Arz-ı Mukaddese götürdüler ![]() Bir adam oturmuş, yanı başında dikilen bir adam da elindeki demir kancayı bunun ağzına sokup bir çenesini ensesine kadar yırtıyor, sonra çıkarıp öteki çenesine sokarak onu yırtıyor, bu arada beri tarafı iyileşince yine orayı yırtıyordu ![]() _ Bu nedir? Dedim _ Yürü, dediler Sırt üstü yatmış bir adamın yanına geldik ![]() taş veya kaya ile bu yatan adamın başına vuruyordu ![]() Vurdukça yuvarlanıp giden taşı gidip alıyor, bu arada adamın başı eskisi gibi oluyordu, öteki yine vuruyordu, bu işkence böyle sürüyordu ![]() _ Bu nedir? Dedim ![]() _ Yürü dediler ![]() Yürüdük ,tandır biçiminde yapılmış üstü dar, altı geniş, altında ateş yakılan, içinde çıplak erkeklerin ve kadınların bulunduğu bir eve geldik ![]() Ateş yakılınca yükseliyor , çıkacak duruma geliyorlar ,ateş sönünce tekrar alta düşüyorlardı ![]() _ Bu nedir? Dedim ![]() _ Yürü dediler ![]() Yürüdük kandan bir ırmağın kenarına geldik ![]() ortasında da önünde taş bulunan bir adam vardı ![]() Irmağın içindeki adam çıkmak için kenara geldi, çıkmak isteyince elinde taş bulunan adam , taşla ağzına vurup onu eski yerine döndürdü ![]() Her çıkmak isteyince o adam taşla vurup onu eski yerine döndürüyordu ![]() _ Bu nedir? Dedim ![]() _ Yürü dediler ![]() Yürüdük yeşil bir bahçeye geldik ![]() yaşlı bir adamın oturduğu büyük bir ağaç vardı ![]() Onun yakınında da önündeki ateşin odunlarını düzenleyip, ateşi körükleyen bir adam bulunuyordu ![]() ![]() ![]() gençler, kadınlar ve çocuklar vardı ![]() çıkardılar ![]() Birincisinden daha güzel ve üstün bir eve soktular ![]() vardı ![]() Onlara dedim ki; _ Siz beni bu gece hayli dolaştırdınız ![]() anlatınız ![]() _ Evet dediler ![]() yayıldığı yalancı kimsedir ![]() ![]() ![]() IN kendisine Kuran verdiği ,fakat geceleyin Kuran dan gaflet ile uyuyan, gündüzün onunla amel etmeyen kimsedir ![]() kıyamet gününe dek öyle yapılacaktır ![]() Tandırda gördüğün kimseler zina edenler , ıramakta gördüğün riba yiyendir ![]() Ağacın dibin de oturan İbrahim (a ![]() Cehennemin muhafızı Malik, yaktığı ateş Cehennemdir ![]() Müminlerin evi, diğer ev, şehitlerin evidir ![]() ![]() Sonra bana: _Başını kaldır, dediler ![]() ![]() _İşte orası senin evindir, dediler ![]() _Bırakınız ben evime gireyim, dedim ![]() _Henüz senin tamamlamadığın bir ömrün var ![]() dediler ![]() (Buhari Tabir :48, buyü :bab akili’r-riba ,kitabul cenaiz 2/126 hadisi ALLAH BİZİ ONA LAİK ÜMMET OLMAYI NASİP EYLESİN alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|