Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cin, karides, kavurma, tarifi, usulü

Çin Usulü Karides Kavurma Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Usulü Karides Kavurma Tarifi




Çin Usulü Karides Kavurma Tarifi

Malzeme:

½ kg karides (cimcime-çiğ)

4 diş sarımsak

3 adet yeşil soğa1 adet domates (irice)

1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası)

1 kahve fincanı sıvı yağ

1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze)

1 çay kaşığı tane karabiber

½ çay kaşığı Tabasco (Acı sos)

1 çorba kaşığı beyaz şarap

1 çorba kaşığı soya sosu

Tuz karabiber

Yapılışı:

Sıvı yağı derin bir kapta kapta kızdırın Zencefilleri ince ince doğrayın Sarmısakları da ince doğrayın ve ikisini birlikte kızgın yağda yumuşayana kadar pişirin

Çiğ karidesleri ayıklayıp karışıma ilave edin ve 2 dakika kadar pişirin Önceden havanda dövülmüş tane karabiberleri, Tabasco'yu ve domates püresini ilave edip karıştırmaya devam edin

Bu arada domatesi de küçük küpler halinde doğrayın ve soya sosu ve şarap ile birlikte karışıma katın

Yeşil soğanın yalnız yeşil kısımlarını kibrit çöpü büyüklüğünde daha önceden doğrayıp hazırlayın ve bu aşamada ilave edin Tadlandırmak için yeterince tuz ve karabiber serpin

Sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.