![]() |
Trabzon Yöresine Ait Hamsi Buğulama (4 Kişilik) Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Trabzon Yöresine Ait Hamsi Buğulama (4 Kişilik) YapımıHamsi Buğulama (4 Kişilik) MALZEMELER 500 Gr ![]() 1 adet iri olgun domates 2 demet taze soğan 1/2 demet maydanoz 1 adet limon 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır ![]() Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın ![]() ![]() ![]() Buğulamaya uygun diğer balıklar: Sardalya |
![]() |
![]() |
|