10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Buğulaması Tarifi Hamsi Buğulaması Yapımı
Hamsi Buğulaması
Hamsi Buğlamasının Tarifi Yapımı
MALZEMELER
Yarım demet maydanoz
1 kg hamsi
1 kuru soğan
1 limon
1 bardak su
2 defne yaprağı
2 çarliston biber
2 domates
50 gr tereyağı
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış, kılçığı çıkarılmış hamsi filetolarını yıkayıp, süzün Eğer kendiniz
ayıklayacaksanız, hamsiyi, sırtı sol elinizin avuç içine gelecek şekilde yerleştirin Kafasının alt kısmından baş parmak ve işaret parmağınızla tutun Sağ elinizle de balığın kafasından tutup öne eğin ve etinden kopartıp yavaşça kuyruğa doğru çekerek kemiğini alın, yıkayıp süzgeçe koyun
Kuru soğanı yemeklik doğrayın Kabuklarını soyduğunuz domatesin çekirdeklerini çıkartarak ufak küpler halinde doğrayın Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince doğrayın Bir kapta tereyağını eriterek, soğan, domates ve çarliston biberleri katarak 5 dakika ateşte çevirin İçine 1 bardak su koyup, kaynatın Bu malzemelerin bir kısmını tepsi veya fırına dayanıklı cam bir kabın içerisine yayın, hamsi filetolarını üzerine dizin Üzerine kalan malzemeleri gezdirerek dökün Yarım limonun suyunu da üzerinde gezdirin 1 limonun kabuklarını soyup dilimleyin Limon dilimlerini ve defne yapraklarını üstüne yerleştirin tuz ve toz karabiberi serpin Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin
Fırından çıkınca ayıklanıp doğranmış maydanozları üzerine serpin, sıcak olarak servis yapın
Başka Bir Tarif
Hamsi Buğulamasının Tarifi Yapımı
MALZEMELER
1kg hamsi
½ bardak sıvıyağ
2adet soğan
1adet limon
maydanoz
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Balıkları ayıklayıp yıkayın tuz ve biber serpip az yağa bulayın ve tepsiye dizin Üzerlerine halka şeklinde doğradığınız soğanları ve limonu, kıydığınız maydanozu ekleyin Kalan yağı da gezdirin, kapağını kapatarak 170derecede 15dk kadar pişirin Sıcak olarak servis edin
|
|
|