Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsi, tarifi, tuzlama, yemek

Hamsi Tuzlama Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Tuzlama Yemek Tarifi




MALZEMELER
15 bardak kaya tuzu
2 kg hamsi
2 kiloluk ağırlık (taş)
3-4 defne yaprağı

HAZIRLANIŞI
Hamsilerin başlarını koparın ve içlerini iyice temizleyin Iyice yıkadıktan sonra iki saat kadar, suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin
Hamsinin boyuna uygun bir kavanoza bir kat hamsi, bir kat tuz ve aralara defne yapraklarını yerleştirerek hamsiyi istif edin En üste bastırmak için taşı koyup kavanozun kapağını kapatın
Yaklaşık 1,5 ay sonra yenecek kıvama gelecektir Yeneceği zaman yeterli miktarda çıkarıp yıkayın ve tuzunun çıkması için 2 saat suda bekletin Hamsi tuzlamasını üzerine zeytinyağı ve limon dökerek söğüş şeklinde ya da pilakisini yaparak yiyebilirsiniz
İlkbahar ve yaz ayları Marmara hamsisi için uygundur Kış mevsiminde yapılan tuzlamaların yenecek kıvama gelmesi için 3-4 ay beklemek gerekir


Alıntı Yaparak Cevapla

Hamsi Tuzlama Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Tuzlama Yemek Tarifi




Sİ KUŞU Malzemeler

1 kg hamsi

1 demet taze soğan

1 kase mısır unu

2 soğan, 3 yumurta

Yarım demet maydanoz

1 dolmalık kırmızıbiber

Kuru nane, Tuz, karabiber

HAMSİ KUŞU TARİFİ

Hamsileri temizleyip fileto haline getirin Biberin çekirdeklerini temizleyip ince dilimleyin Yumurtaları ayrı bir kasede iyice çırpın İç malzeme için, taze soğanı ve maydanozu temizleyip kıyın Soğanı soyup kıyın Kıyılmış soğanlar, 2 tatlı kaşığı mısır unu, maydanoz, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın Fileto haline getirdiğiniz hamsilerden iki tanesini tezgahın üzerine alın Hazırladığınız iç malzemeyi üzerine yayıp üzerini tamamen kapatacak şekilde iki hamsiyi yapıştırın Avucunuzun içinde sıkarak köfte şeklini verin Malzeme bitene kadar aynı aynı işlemi tekrarlayın Hazırladığınız hamsi yumrularını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın Kızgın yağda ya da fırının ızgara bölümünde kızartın Sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.