Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, kroket, tarifi, ton, yemek

Ton Balığı Kroket Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ton Balığı Kroket Yemek Tarifi




Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
Yarım lt süt, 5 çorba kaşığı un, 300 gr konserve ton balığı, 50 gr tereyağı, 1 demet maydanoz, 3 yumurta, 1 tutam cevzi bevva, yeteri kadar karabiber ve tuz, 1,5 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı: Sıcak süt, cevzi bevva, 2,5 çorba kaşığı un ve tereyağıyla bir beşamel sos hazırlanır Beşamel sos ateşten alınır alınmaz, ince kıyılmış maydanoz, ince tel süzgeçten geçirilmiş ton balığı ve bir yumurta katılır, bir yandan karıştırılır, iyice karıştıktan sonra, zeytinyağıyla yağlanmış mermerin üstüne boşaltılır ve spatulayla bir parmak kalınlığında yayılır ve soğumaya bırakılır Soğuyunca üçgen parçalara bölünür ve una, çırpılmış yumurtaya ve kurutulmuş ekmek tozuna bulandıktan sonra sıcak yağda iki yanı da nar gibi olacak şekilde kızartılır Kevgirle yağını süzdürerek alınır, servis tabağına konur ve sıcak sıcak servis Sapılır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.