![]() |
Köri Soslu Karides Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köri Soslu Karides Nasıl YapılırKöri Soslu Karides nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •20 adet karides •100 gr minik soğan •2 diş sarımsak •20 gr zencefil kökü •400 gr kırmızı dolmalık biber •250 gr kabak •9 Yemek kaşığı sıvıyağ •2 tatlı kaşığı köri •Yarım tatlı kaşığı nişasta •200 ml ![]() •1 Demet fesleğen •Tuz, karabiber Tarif : •Soğanları ikişer parçaya kesin ve şerit şerit doğrayınız ![]() •Zencefil ve sarmısağı soyup, kıyınız ![]() •Dolmalık biberleri dörde bölüp, çekirdeklerini ayıklayınız ![]() •Zarlarını soyun ve 1 cm ![]() ![]() •Kabakları uzunlamasına dörder parçaya ayırın ve çekirdekli kısımlarını kesip, çıkartınız ![]() •Kabakları 1 cm ![]() ![]() •Karideslerin başlarını koparıp, kabuklarını soyup, sırt kısımlarını kesip, içlerini temizleyiniz ![]() •Hazırladığınız sebzeleri ve karidesleri toplam 8 çorba kaşığı sıvıyağda ve harlı ateşte porsiyon porsiyon kızartınız ![]() •Kızartırken sık sık karıştırınız ![]() •Tuz ve karabiber ile tatlandırıp, bir kaseye alınız ![]() •Her porsiyondan sonra tavanın içini kağıt havlu ile silin ![]() •Nişastayı 2 yemek suda eritiniz ![]() •Köriyi kalan yağda kısa bir süre kavurun ve sebze suyunu katınız ![]() •2 dk ![]() ![]() •Sebzeleri ve karidesleri ilave edip, 2-3 dk ![]() ![]() •Fesleğeni ufalayıp, servis yapmadan önce karideslere katınız ![]() •Fıstıklı pilav ile birlikte servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|