![]() |
Hamsi Sarma (4 Kişilik) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Sarma (4 Kişilik) Yemek TarifiMALZEMELER 400 gr ![]() 1 demet karalahana 4 adet taze soğan 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz , Kırmızı biber Karabiber HAZIRLANIŞI Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın ![]() ![]() Bir tencerede karalahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatın ![]() ![]() Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovun ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip karıştırın ![]() ![]() Karışımı karalahana yapraklarına yeleştirip azar miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak tarzda rulalar haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamsi Sarma (4 Kişilik) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Sarma (4 Kişilik) Yemek TarifiALIKKONDU Malzemeler 1 kg dilimlenmiş palamut 4 soğan, 6 domates 4 kesme şeker, 2 kahve fincanı zeytinyağı 2 yemek kaşığı kuşüzümü 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı tuz BALIKKONDU TARİFİ Soğanları ayıklayıp piyaz doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|