![]() |
Hamsi Yemekleri - Kiremitte Hamsi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Yemekleri - Kiremitte HamsiKiremitte Hamsi (4 Kişilik) Malzeme: ½ kg ![]() 1 adet limon 3 adet yeşil biber (acı olmasın) 10 adet defne yaprağı 2 adet domates ½ demet maydanoz ½ çay bardağı zeytinyağı Tuz Karabiber Yapılışı: Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ![]() ![]() Domatesleri küp şeklinde, yeşilbiberleri de çekirdek yeteklerını çıkarıp önce boyuna, bilahare her şeridi üç parçaya kesiniz ![]() ![]() ![]() Kiremite sırasıyla hamsi,domates, biber, dilimlenmiş limon ve defne yarağını diziniz ![]() ![]() 160-180oC’taki fırında 30 dakika pişiriniz ![]() Sıcak servis yapınız ![]() Notlar: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|