Soğanlı Alabalık Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı Alabalık Nasıl YapılırSoğanlı Alabalık nasıl yapılır Soğanlı Alabalık tarifi Malzemeler : •6 adet alabalık •8 Yemek kaşığı tereyağı •4 adet soğan •Yarım su bardağı sek beyaz şarap •Tuz, karabiber Tarif : •6 Adet alabalığı temizleyip, yıkayınız •Kaynar suya sokup, çıkartın ve süzünüz •2 çorba kaşığı tereyağı ile kısık ateşte 10 dk pişiriniz •Balığı pişireceğiniz kalıbı önceden tereyağı ile yağlayınız •İçine halka halka doğradığınız soğanları yayın ve üzerlerine balıkları yerleştiriniz •Balıkların üzerine tereyağını küçük parçalar halinde serpiniz •Tuz, karabiber ve yarım su bardağı sek beyaz şarap ile tatlandırınız •Önceden ısıtılmış 200 oC' li fırında 15 dk pişiriniz |
|