![]() |
Soğanlı Alabalık Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğanlı Alabalık Nasıl YapılırSoğanlı Alabalık nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •6 adet alabalık •8 Yemek kaşığı tereyağı •4 adet soğan •Yarım su bardağı sek beyaz şarap •Tuz, karabiber Tarif : •6 Adet alabalığı temizleyip, yıkayınız ![]() •Kaynar suya sokup, çıkartın ve süzünüz ![]() •2 çorba kaşığı tereyağı ile kısık ateşte 10 dk ![]() ![]() •Balığı pişireceğiniz kalıbı önceden tereyağı ile yağlayınız ![]() •İçine halka halka doğradığınız soğanları yayın ve üzerlerine balıkları yerleştiriniz ![]() •Balıkların üzerine tereyağını küçük parçalar halinde serpiniz ![]() •Tuz, karabiber ve yarım su bardağı sek beyaz şarap ile tatlandırınız ![]() •Önceden ısıtılmış 200 oC' li fırında 15 dk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|