![]() |
Sebzeli Deniz Ürünleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Deniz Ürünleri TarifiSebzeli Deniz Ürünleri GEREKLİ MALZEMELER (4-5 Kişilik) • 3 Orta Boy Beyaz Etli Balık Filetosu • 250 gr ![]() • 400 gr ![]() • 1 Adet Ufak Soğan • 2 Sap Pırasa • Yarım Limon(Dilimlenmiş) • 2 Adet Defne Yaprağı • Sosu İçin • 3 Çorba Kaşığı Margarin • 1 Adet Küçük Kereviz(Doğranmış) • 1 Adet Büyük Havuç(Küp Doğranmış) • 6 Tatlı Kaşığı Un • 1 ![]() • 125 gr ![]() • 1 Bardak Dolusu Bezelye • Üzerine • 1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı • 1/2 Bardak Kavrulmuş Badem • 2 Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu (İnce Rendelenmiş) • 1/2 Tatlı Kaşığı karabiber • 3 Çorba Kaşığı Tereyağı ![]() Yapılışı: • Ön hazırlık olarak fırını 180 derece ısıtalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Sosu İçin: Margarini bir tencerede eritelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Üzerine: Ekmek kırıntıları, dövülmüş badem, limon kabuğu ve karabiberi karıştıralım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|