10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köri Soslu Karides Yemek Tarifi
Köri Soslu Karides
Malzemeler
Mutfak Zorluk 3Süre 60 dk Kaç Kişilik 4Yöntem
20 Adet karides
100 gr minik soğan
2 Diş sarımsak
20 gr zencefil kökü
400 gr kırmızı dolmalık biber
250 gr kabak
9 Yemek kaşığı sıvıyağ
2 Tatlı kaşığı köri
Yarım Tatlı kaşığı nişasta
200 ml sebze suyu
1 Demet fesleğen
Tuz, karabiber
Hazırlanışı- Soğanları ikişer parçaya kesin ve şerit şerit doğrayın

- Zencefil ve sarımsağı soyup, kıyın

- Dolmalık biberleri dörde bölüp, çekirdeklerini ayıklayın

- Zarlarını soyun ve 1 santim genişliğinde şeritlere kesin

- Kabakları uzunlamasına dörder parçaya ayırın ve çekirdekli kısımlarını kesip, çıkartın

- Kabakları 1 santim büyüklüğünde verev parçalara doğrayın

- Karideslerin başlarını koparıp, kabuklarını soyup, sırt kısımlarını kesip, içlerini temizleyin

- Hazırladığınız sebzeleri ve karidesleri toplam 8 yemek kaşığı sıvıyağda ve harlı ateşte porsiyon porsiyon kızartın

- Kızartırken sık sık karıştırın

- Tuz ve karabiber ile tatlandırıp, bir kaseye alın

- Her porsiyondan sonra tavanın içini kağıt havlu ile silin

- Nişastayı 2 yemek suda eritin

- Köriyi kalan yağda kısa bir süre kavurun ve sebze suyunu katın

- 2 Dakika kaynatın ve nişastayı ilave edin

- Sebzeleri ve karidesleri ilave edip, 2-3 dakika pişirin

- Fesleğeni ufalayıp, servis yapmadan önce karideslere katın

- Fıstıklı pilav ile birlikte servis yapın

|
|
|