Palamut Marine Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut Marine Nasıl YapılırPalamut Marine Nasıl Yapılır Palamutu alırken iki fileto halinde kestirin Yıkayın ve suyunu süzdürünKılçıksız filetoyu kağıt mutfak peçetesi ile kurulayın Bir tabağa balık filetosunu koyun Iki tarafını da tuzlayın Malzemeler 1 palamutun kılçıksız filetosu, 1 yemek kaşığı tam öğütülmemiş kara biber, yarım yemek kaşığı tuz, 3 limonun suyu Palamutu alırken iki fileto halinde kestirin Yıkayın ve suyunu süzdürünKılçıksız filetoyu kağıt mutfak peçetesi ile kurulayın Bir tabağa balık filetosunu koyun Iki tarafını da tuzlayın Başka bir tabağa biberleri yayınTuzlanmış balığı elinizle bastırarak biber parçalarının saplanmasını, yapışmasını sağlayın Ağzı kapaklı çukurca bir cam kaba balığı yerleştirin Üzerini örtene kadar limon suyunu dökün Buzdolabına kaldırıp 4 gün bekletin Servis yapmadan önce ince uçlu keskin bir bıçakla derisini soyun Dilimleyerek sofraya getirin Balığı dilimleyip üzerine biraz zeytinyağı serpip yanında kırmızı soğanla da servis yapabilirsiniz |
|