![]() |
İstavrit Haşlaması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstavrit Haşlaması Tarifiİstavrit Haşlaması İstavrit Haşlaması, istavrit veya herhangi bir balık seviyorsanız balığın eti muhteşem bir lezzete bürünüyor 1 kilo balık 1 kahve fincanı zeytinyağı 5-6 adet patates (orta boy) 3-4 adet havuç 1/2 bağ maydanoz 1 limon ve tuz İstavrit Haşlaması Tarifi Patatesi, havucu ve tuzu bir tencereye koyun, suyunu ilave ettikten sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Sonra, temizlenmiş istavritleri de tencereye ilave edip 20 dakika kadar pişirin ![]() (Yalnız, balıklan ilave ettikten sonra tencerenin kapağım kapamayın, tencere içindekiler tencere açıkken pişsin ![]() ![]() Sonra iyice doğradığınız maydanozla limonu da ilave edin ve tencereyi indirdikten sonra 5 dakika kadar bekleyin, sonra servis yapın ![]() Kerevizi sevenler, isterlerse bu haşlamanın sebzeleri arasına 3-4 küçük kereviz de ilave edip, değişik bir tat elde edebilirler ![]() |
![]() |
![]() |
|