Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlaması, istavrit, tarifi

İstavrit Haşlaması Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İstavrit Haşlaması Tarifi




İstavrit Haşlaması

İstavrit Haşlaması, istavrit veya herhangi bir balık seviyorsanız balığın eti muhteşem bir lezzete bürünüyor

1 kilo balık

1 kahve fincanı zeytinyağı

5-6 adet patates (orta boy)

3-4 adet havuç

1/2 bağ maydanoz

1 limon ve tuz

İstavrit Haşlaması Tarifi

Patatesi, havucu ve tuzu bir tencereye koyun, suyunu ilave ettikten sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın

Sonra, temizlenmiş istavritleri de tencereye ilave edip 20 dakika kadar pişirin

(Yalnız, balıklan ilave ettikten sonra tencerenin kapağım kapamayın, tencere içindekiler tencere açıkken pişsin Aksi halde balık kokusu öteki sebzelere siner, onların tadını bozar)

Sonra iyice doğradığınız maydanozla limonu da ilave edin ve tencereyi indirdikten sonra 5 dakika kadar bekleyin, sonra servis yapın

Kerevizi sevenler, isterlerse bu haşlamanın sebzeleri arasına 3-4 küçük kereviz de ilave edip, değişik bir tat elde edebilirler



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.