Balıklı Sarma Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıklı Sarma Nasıl YapılırBalıklı Sarma nasıl Yapılır Pirinci sıcak suda bekletin, yıkayın Soğanı soyun, çentin Kuş üzümünü ılık suda 15 dakika bekletin, çöplerini ayıklayın Balığı az tuzlu suda 5 dakika haşlayın, soğutun, ayıklayın, suyunu saklayın Nane, maydanoz ve dereotunu yıkayın, saplarını ayıklayın Malzemeler Yarım su bardağı pirinç, 1 orta boy soğan, 1 tatlı kaşığı dolma fıstığı, 1 tatlı kaşığı kuş üzümü, 150 gram balık eti, 100 gram asma yaprağı, 1 demet taze nane, 1 demet maydanoz, 1 demet dereotu, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber Pirinci sıcak suda bekletin, yıkayın Soğanı soyun, çentin Kuş üzümünü ılık suda 15 dakika bekletin, çöplerini ayıklayın Balığı az tuzlu suda 5 dakika haşlayın, soğutun, ayıklayın, suyunu saklayın Nane, maydanoz ve dereotunu yıkayın, saplarını ayıklayın, ince kıyın Asma yaprağı taze ise 5 dakika haşlayın, salamura ise ılık suda 10 dakika bekletin Zeytinyağının yarısını bir tavada kızdırın, soğanı pembeleştirin, fıstık ve kuş üzümünü ekleyin, pirinci de koyup hafifçe kavurun Ateşi söndürüp haşlanmış didiklenmiş balık, tuz, karabiber, nane, dereotu ve maydanozu katın, karıştırın Herbir yaprağı önce bir tabak içine yayın, ortasından alta doğru hazırladığınız içten koyun, önce yaprağın alt kısmını sonra kenarların harcın üzerine kapatın, bohca veya sigara gibi sarın Yayvan bir tencerenin dibine maydanoz sapı ve asma yaprağı döşeyin, üzerlerine aralarında boşluk kalmayacak şekilde sarmaları dizin, 1 bardak balık suyu ile 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun, dağılmamaları için üzerlerine bir porselen tabak yerleştirin, kısık ateşte 20 dakika pişirin, soğuk veya ılık servis yapın Bu yemeği sıcak ikram etmek isrerseniz balığı haşlanmış değil çiğ olarak koymanız gerekecektir Bu durumda pişirme suyu olarak yarım yerine 1,5 bardak koyabilir, servis yaparken de dolmanın suyuna 1 yumurta sarısı ve 1 limonun suyu ile terbiye yapıp üstüne dökebilirsiniz |
|