Balık Salatası Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Salatası Nasıl YapılırBalık Salatası Nasıl yapılır Balığımızı iyice temizleyelim ve yıkayalım daha sonra balığı filetolaayıp tencereye koyalım Balığın üzerini geçinceye kadar su koyalım ve kuru soğanın kabuğunu soyup dörde bölelimBölmüş olduğumuz soğanları tencerenin içine ilave edelim Malzemeler 400 gram etli balık, 1 adet kuru soğan defne yaprağı yarım demet dereotu, 4-5 adet taze soğan, 2 sivri biber, 1 yemek kaşığı salatalık turşusu (veya kapari), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım limonun suyu, tuz Balığımızı iyice temizleyelim ve yıkayalım Balığın üzerini geçinceye kadar su koyalım ve kuru soğanın kabuğunu soyup dörde bölelimBölmüş olduğumuz soğanları tencerenin içine ilave edelim daha sonra defne yaprağını tencereye ilave ederek Balıkları bir güzel haşlayın, derilerini soyun, kılçıklarını ayıklayın, 2-3 santim uzunluğunda dilimlere ayırın Dereotunu yıkayın, kurulayın, kalın dallarını atın, kıyın Taze soğanın püskülünü, dış kabuklarını ayıklayın, ince halkalar halinde doğrayın Sivri biberi yıkayın, kurulayın, sapını kesin, çekirdeklerini atın, halka şeklinde doğrayın Salatalık turşusunu ince ince kıyın (Kapari kullanıyorsanız bütün bırakın) Hazırlamış olduğunuz malzemeleri çukurca bir kaba boşaltın, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve sofraya getirin |
|