10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Salatası Nasıl Yapılır
Balık Salatası Nasıl yapılır
Balığımızı iyice temizleyelim ve yıkayalım daha sonra balığı filetolaayıp tencereye koyalım Balığın üzerini geçinceye kadar su koyalım ve kuru soğanın kabuğunu soyup dörde bölelim Bölmüş olduğumuz soğanları tencerenin içine ilave edelim
Malzemeler
400 gram etli balık,
1 adet kuru soğan
defne yaprağı
yarım demet dereotu,
4-5 adet taze soğan,
2 sivri biber,
1 yemek kaşığı salatalık turşusu (veya kapari),
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım limonun suyu,
tuz
Balığımızı iyice temizleyelim ve yıkayalım Balığın üzerini geçinceye kadar su koyalım ve kuru soğanın kabuğunu soyup dörde bölelim Bölmüş olduğumuz soğanları tencerenin içine ilave edelim daha sonra defne yaprağını tencereye ilave ederek Balıkları bir güzel haşlayın, derilerini soyun, kılçıklarını ayıklayın, 2-3 santim uzunluğunda dilimlere ayırın Dereotunu yıkayın, kurulayın, kalın dallarını atın, kıyın Taze soğanın püskülünü, dış kabuklarını ayıklayın, ince halkalar halinde doğrayın Sivri biberi yıkayın, kurulayın, sapını kesin, çekirdeklerini atın, halka şeklinde doğrayın Salatalık turşusunu ince ince kıyın (Kapari kullanıyorsanız bütün bırakın ) Hazırlamış olduğunuz malzemeleri çukurca bir kaba boşaltın, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve sofraya getirin
|
|
|