Çocuk Yemekleri Pirinçli Bezelye Çorbası |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuk Yemekleri Pirinçli Bezelye ÇorbasıÇocuk Yemekleri Pirinçli Bezelye Çorbası 3 porsiyon 1 yemek kaşığı tereyağ 1 soğan, yemeklik doğranmış 1 bardak taze ya da donmuş bezelye 3-4 yemek kaşığı tam (kahverengi) pirinç 1 avuç kıyılmış maydanoz 1 lt su ½ çay kaşığı rendelenmiş muskat Karabiber, tuz Yağı eritin, soğanı kavurun Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin Pirinci de ilave edin, kavurmaya devammm… Su, tuz, karabiber ve muskatı katarak 30 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin Biraz demlendirdikten sonra servis yapın Tarifin orjinalinde bezelye konserve, pirinç de beyaz olarak verilmiş Konserve bezelye kullanacak iseniz pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın Ama şu anda tazesi, her mevsimde de donmuşu varken konserveye pek yüz vermeyin derim Bu çorbamızın Olmazsa Olmazı maydanoz ve muskat Maydanoz her zaman elimin altında olmasını istediğim otların başında geliyor Onsuz olmayan bir sürü yemeğimiz var çünkü Bir süredir maydanozu alır almaz hepsini yıkayıp sapları dahil kıyıp buzluğa atıyorum Yemeklerde kullanacağım zaman poşeti buzluktan çıkarıyor ve kullanacağım kadarını parça olarak alıyor (çok kolay koparılıyor) gerisini tekrar buzluğa kaldırıyorum Dereotunu da aynı şekilde hep buzluktan kullanıyorum Taze fesleğen bulursam onu da buzluğa kaldırmayı düşünüyorum Böylelikle hem her zaman maydanozum, dereotum kullanıma hazır oluyor hem de gramını ziyan etmiyorum |
|