Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bezelye, çocuk, çorbası, pirinçli, yemekleri

Çocuk Yemekleri Pirinçli Bezelye Çorbası

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

3 porsiyon

1 yemek kaşığı tereyağ

1 soğan, yemeklik doğranmış

1 bardak taze ya da donmuş bezelye

3-4 yemek kaşığı tam (kahverengi) pirinç

1 avuç kıyılmış maydanoz

1 lt su

½ çay kaşığı rendelenmiş muskat

Karabiber, tuz

Yağı eritin, soğanı kavurun

Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin

Pirinci de ilave edin, kavurmaya devammm…

Su, tuz, karabiber ve muskatı katarak 30 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin

Biraz demlendirdikten sonra servis yapın

Tarifin orjinalinde bezelye konserve, pirinç de beyaz olarak verilmiş Konserve bezelye kullanacak iseniz pişirme süresini 15 dakika olarak ayarlayın Ama şu anda tazesi, her mevsimde de donmuşu varken konserveye pek yüz vermeyin derim

Bu çorbamızın Olmazsa Olmazı maydanoz ve muskat

Maydanoz her zaman elimin altında olmasını istediğim otların başında geliyor Onsuz olmayan bir sürü yemeğimiz var çünkü Bir süredir maydanozu alır almaz hepsini yıkayıp sapları dahil kıyıp buzluğa atıyorum Yemeklerde kullanacağım zaman poşeti buzluktan çıkarıyor ve kullanacağım kadarını parça olarak alıyor (çok kolay koparılıyor) gerisini tekrar buzluğa kaldırıyorum Dereotunu da aynı şekilde hep buzluktan kullanıyorum Taze fesleğen bulursam onu da buzluğa kaldırmayı düşünüyorum

Böylelikle hem her zaman maydanozum, dereotum kullanıma hazır oluyor hem de gramını ziyan etmiyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com