Çocuk Yemekleri Kıymalı Pirinçli Kabak Yemeği |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuk Yemekleri Kıymalı Pirinçli Kabak YemeğiÇocuk Yemekleri Kıymalı Pirinçli Kabak Yemeği 4-5 porsiyon 150 gr kıyma 2-3 kaşık zeytinyağı (eğer kıymamız yağsızsa) 1 büyük soğan, yemeklik doğranmış 1 kaşık salça Baharatlar (1/2’şer çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber; 1’er çay kaşığı kimyon, kişniş) 1 tatlı kaşığı kuru nane 2-3 kaşık doğranmış maydanoz 1/3 bardak pirinç 1 bardak sıcak su Tuz 2 havuç, küp küp doğranmış 2 kabak, küp küp doğranmış Kıymayı- yağsızsa yağ ile birlikte - kavuralım Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim Salçayı, baharatı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pirinç, tuz ve maydanozu ekleyip altını kapatalım Bu arada tencerenin ağzından daha büyükçe bir parça yağlı kağıdı elimizin içinde buruşturup top gibi yapalım ve suyun altına tutup iyice ıslatalım, sıkalım Böylelikle kağıt yufka gibi yumuşacık oluyor ve yemeğin üzerine çok kolay seriliyor Doğranmış sebzelerimizi harcımıza ekleyelim Kaynar suyu ilave edip yemeğin üzerine yağlı kağıdı serelim, kenarlarını kaşığın ucu ile sıkıştıralım Tencerenin altını açıp kapağını kapayalım 1-2 dakika sonra (malzemelerin kaynamaya başladığına emin olunca) altını iyiiice kısıp saatimizi 25 dakikaya ayarlayalım Süre dolunca altını kapatalım ve kapağı açmadan en az yarım saat dinlendirelim |
|