Pırasa Çorbası (6 Ay)-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Çorbası (6 Ay)-Yemek TarifleriPırasa Çorbası (6 ay) 30 gram patates 120 gram beyaz pırasa 1 dal maydanoz biraz tereyağı 1/4 litre su 1 çimdik tuz Pırasayı temizleyin beyaz kısımlarını julienne şeritler halinde kesin Patatesi yıkayın ve soyun Halka halka kesin Bir tencere içinde, pırasa ve patatesleri haşlayın (35 - 40 dakika) Servisten önce tereyağını ekleyin |
Pırasa Çorbası (6 Ay)-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Çorbası (6 Ay)-Yemek TarifleriMalzemeler · 3 adet pırasa · 2 havuç · 1 patates · 1 soğan · 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek · 5 su bardağı su · 2 su bardağı et suyu Terbiye için · 2 çorba kaşığı un · 1 su bardağı süt · 1 yumurta · Yarım çay kaşığı karabiber, tuz Hazırlanışı · Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın , 2-3 santim genişliğinde doğrayın · Havuçları temizleyip iri doğrayın · Patatesi de doğrayın · Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün · Soğanı kıyın ve sıvı yağ ile birlikte tencereye koyun · Hazırladığınız pırasa, havuç, patates ve mercimeği bir tencereye alın soğanlarla birlikte kavurun · Üzerlerine 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar malzemeleri haşlayın · Ateşten alıp blenderle ezin · 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte fokurdatın Terbiye için, · Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın · Yumurtayı ekleyip çırpın · Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın |
|