Erzincan Çorbası-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzincan Çorbası-Yemek TarifleriErzincan Çorbası MALZEMELER 150 gr taze fasulye 150 gr kıyma 50 gr erişte sarmısak maydanoz dereotu nane yoğurt HAZIRLANIŞI Kıymayı karabiber ve tuz ile karıştırıp minik köfteler yapın Köfteleri bir tencere de kaynattığınız salçalı suya atın Fasulyeleri ince ince kıyıp tencereye koyun Erişteler ve dövülen sarmısağı da koyduktan sonra fasulyeler pişinceye kadar, orta ateşte tutun![]() Piştikten sonra, dereotu ve maydanozu ince ince üzerine kıyıp, çorbanın suyu ile sulandıdığınız yoğurdu ilâve edin Bir çorba kaşığı tereyağı eritip, içinde naneyi bir iki kere çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün![]() |
|
Erzincan Çorbası-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzincan Çorbası-Yemek TarifleriBULGUR AŞI ÇORBASI Malzemeler 2 küçük soğan 250 gr kıyma 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı bulgur tuz, karabiber, nane BULGUR AŞI TARİFİ Soğanları ince ince kıyın Margarinde kavurduktan sonra kıymayı ekleyin 6 su bardağı su ederek kaynamaya bırakın Su kaynayınca bulguru, tuzunu biberini ekleyin Bulgur piştikte sonra üzerini nane ile süsleyerek servis yapın![]() |
|
|
|