Çorbalarla İlgili Püf Noktalar Nelerdir |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çorbalarla İlgili Püf Noktalar NelerdirÇorbalarla İlgili Püf Noktalar nelerdir Çoraba yapında dikkat etmeniz gereken püf noktalar Çorba tuzlu olursa, bir patatesi dörde bölerek içine atın Patatesler yumuşayınca yemeğin tuzunu çekecektir Ya da içine az miktarda şeker atılabilir Çorbanın daha lezzetli olması için, et suyu veya tavuk suyu kullanın Çorba yaparken soğan, havuç, domates, kereviz gibi sebzeler kullanılırsa daha lezzetli olur Çorbanın daha lezzetli olması için, üzerine yağda kızarmış kırmızı biber, maydonoz nane ekleyebilirsiniz Kalmış bayat ekmeklerinizi, fırında kızartıp kıtırlaştırarak, daha sonra çorbalarınızda, içine atmak suretiyle, kıtır ekmek olarak kullanabilirsiniz Domates çorbası gibi bazı çorbaların üzerine rendelenmiş kaşar eklemek çorbaya ayrı bir lezzet katacaktır |
|