Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Antakya Sürk Peynirli Bezelye ÇorbasıAntakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası resimli Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası tarifi Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası resimli Antakya Sürk Peynirli Bezelye Çorbası tarifi 900 gram ayıklanmış bezelye 1 demet taze soğan 1 adet patates 850 ml tavuk veya sebze suyu 1 diş kıyılmış sarmısak 1 çorba kaşığı limon suyu 6 çorba kaşığı krema 1 tutam tozşeker 4 çorba kaşığı kıyılmış nane Tuz, taze çekilmiş karabiber 250 gram Antakya sürk peyniri Taze soğanı temizleyip iri parçalar halinde kıyın Patatesi soyun Tavuk suyu (veya sebze suyu), patates, sarmısak, bezelye ve taze soğanı tencereye alıp 20 dakika kaynatın Karışımdan iki çorba kaşığını kenara ayırın Kalanı robottan geçirin ve tekrar tencereye alın Üzerine 4 çorba kaşığı krema, limon suyu, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatın Tencereyi ocaktan alın Ayırdığınız bezelyeli karışım ve naneyi ilave edin Çorbayı servis kaselerine paylaştırın Üzerlerine kalan 2 çorba kaşığı kremayı damla şekli oluşturacak şekilde dökün Küçük küpler halinde doğranmış sürk peynirleri ile sıcak ya da soğuk olarak servis yapın |
|