![]() |
Börek Çorbası-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Börek Çorbası-Yemek TarifleriBörek Çorbası MALZEMELER 250 gr az yağlı kıyma 500 gr kemikli et 2 su bardağı un 2 su bardağı süzme yoğurt 1 adet yumurta 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı salça 2 çorba kaşığı tereyağı ½ çay kaşığı nane 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Nohutu geceden ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Börek Çorbası-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Börek Çorbası-Yemek TarifleriEkmekli Soğan Çorbası Tarifi Malzemeler : 3 Soğan 1 Kahve Fincanı Margarin 1 Demet Taze Soğan 1 Somun Bayat Ekmek 1 lt Et Suyu Tuz, Karabiber, Kekik Hazırlanışı: Soğanların kabuklarını soyup ince halkalar halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar veya şeritler halinde doğrayın ![]() ![]() Et suyunu kaynatıp bir miktar karabiber ve kekik ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekmek dilimlerini daha önce ısıtılmış 4 servis tabağına paylaştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine soğan halkalarını ekleyip hemen servis yapın ![]() Öneri: Dilerseniz çorbayı farklı ekmek çeşitleriyle de hazırlayabilirsiniz ![]() Örneğin köy ekmeği veya kepekli ekmek çorbaya uygun seçeneklerdir ![]() Ayrıca çorbayı farklı baharatlarla tatlandırmayı deneyebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|